The A' Design Award

Наградата за дизајн A' е меѓународно признание за дизајн, формирано со цел да се препознаат и промовираат добрите дизајни ширум светот.

Номинирајте дизајни Погледнете ги најдобрите дизајни

Што е награда за дизајн A'

A' Design Award

Наградата за дизајн A' е меѓународен натпревар за дизајн со жири основан за да ги препознае и промовира добрите дизајни.

Добриот дизајн заслужува големо признание.

Наградата A' Design им помага на дизајнерите ширум светот да ги рекламираат, објавуваат и промовираат своите добри дизајни. Крајната цел на A' Design Award е да создаде глобална благодарност и разбирање за добриот дизајн.

Услугите за публицитет и медиумска изложеност на A' Design Award им даваат шанса на победничките дизајнери да постигнат национална и меѓународна слава, да ги почестат и да ги поттикнат, но што е најважно, да им помогнат на нивната работа да го достигне нивниот вистински потенцијал.

Бесплатно е да се регистрирате за A' Design Award, бесплатно е да го поставите вашиот дизајн и бесплатно, анонимно, доверливо и без обврски е да добиете прелиминарна оценка, пред да ја номинирате вашата работа за A' Design Award. разгледување.

animated award logo

Слава, престиж и публицитет
Доминирајте во дизајнерската индустрија со освојување на престижна, почитувана и посакувана награда што ќе ве објавува и промовира низ целиот свет.


Трофеј, сертификат и годишник
На победниците на A' Design Award им се доделува специјален трофеј за награда за дизајн, сертификат за извонредност во дизајнот, лого на награден и годишник на наградени проекти.


Изложба, односи со јавноста и гала вечер.
Зајакнете ги вашите дизајни со добро дизајнирана програма за односи со јавноста од светска класа. Добијте ја вашата работа изложена во Италија и на меѓународно ниво. Поканете се на Гала-ноќта и церемонијата на доделување награди. Уживајте во добри односи со јавноста.


Enduro2 Electric MotoBike
Miracle of Birth Choker
Bayfront Pavilion Public Event Space
Ikona Maxxi Pure Extraction Hood and Purifier
Superegg Sculpture Installation
Fluid Cube and Snake Smart Furniture
Solar Skywalks Energetic Activation of Footbridges
Flow With The Sprit Of Water Public Art
Shelter Desk
Exxeo Luxury Hybrid Piano
Jiangshan Fishing Village Renovation
Xsr 155 Yacht
Eye Candy Creative Photography
Bandage Sofa
Ion Endoluminal System Robotic Platform/Minimally Invasive Care
L1 All Blue Watch
Lavazza Desea Coffee Machine
Woodland Kindergarten
young golden girl looking right

ДОБИТНИЦИ НА НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН
Изложбата на добитникот на A' Design Award е извор на неверојатна и неограничена инспирација и креативност за сите заинтересирани за добар дизајн.


hands holding design award trophy

НАЈНОВИ ТРЕНДОВИ НА ДИЗАЈН
Богатите клиенти и купувачите на дизајн редовно ја проверуваат витрината на добитникот на наградата за дизајн за да ги откријат најновите дизајни, производи со трендови, оригинални проекти и креативна уметност.


young golden girl looking left

ПРИКЛУЧЕТЕ СЕ НА НАГРАДАТА ЗА ДИЗАЈН
Добриот дизајн заслужува големо признание, доколку имате добар дизајн, номинирајте го за A' Design Award & засилувач; Конкуренција, а вие исто така може да станете победник и да го добиете вашиот дизајн признаен, почитуван, промовиран и рекламиран ширум светот.


Vision

ДИЗАЈН ЗА ПОДОБРА ИДНИНА
Наградата за дизајн A' има за цел да го истакне, рекламира и промовира добриот дизајн за подобра иднина. Наградата за дизајн A' има за цел да го насочи вниманието на печатот, интерактивните медиуми, дизајнерските новинари, дистрибутерите и купувачите кон наградуваните дизајни.


Mission

УНИВЕРЗАЛНИ ПРИНЦИПИ ЗА ДИЗАЈН
Наградата за дизајн A' има за цел да обезбеди фер, етичка, аполитична и конкурентна платформа за компаниите, дизајнерите и иноваторите ширум светот да се натпреваруваат. Наградата за дизајн има за цел да обезбеди глобална публика за добитниците на награди за да го покажат својот успех и таленти.


Action

ПРОМОВИРАЊЕ ДОБАР ДИЗАЈН
A' Design Award е меѓународен показател за квалитет и совршенство во дизајнот, A' Design Award е призната ширум светот и го обзема вниманието на компаниите, професионалците и интересните групи ориентирани кон дизајн.


design awardees

Кој ја добива наградата A' Design
Наградата A' Design се доделува на најдобрите дизајни. Доставувањето е отворено за сите концепциски дела, прототипови како и готови работи и реализирани проекти.


design trophy details

УНИКАТЕН ТРОФЕЈ НА НАГРАДАТА
Трофејот A' Design Award беше дизајниран да се реализира според најновите производствени техники со цел да се нагласи иновацијата зад наградуваните дизајни.


design innovation

ИСТАКНУВАЊЕ НА ИНОВАЦИЈАТА
Трофеите A' Design Award се реализираат со 3D метално печатење од нерѓосувачки челик. Трофеите од платина и златна A' Design Award се електрично обложени со златна боја.


trophies stacked on top of each other

ШТО СЕ НАГРАДУВА?
Можете да номинирате оригинална и иновативна дизајнерска работа дизајнирана во последните 5 години. Има над сто категории за номинација.


design award artwork graphic

КОЈ СЕ НАГРАДУВА?
Наградата за дизајн А' е отворена за сите субјекти, бизниси и поединци, од сите земји, во сите индустрии.


design award in New York Times Square

КОГА СЕ ДОДЕЛУВА?
Крајниот рок за доцнење е на 28 февруари секоја година. Резултатите се објавуваат на победниците почнувајќи од 15 април. Јавните резултати обично се објавуваат на 1 мај.


MOOD design museum logo
exhibition at design museum
design award exhibition in the museum
exhibition of award-winning works
awarded designs exhibition
exhibition of award-winning designs
exhibition of awarded works

ИЗЛОЖБА НА ДИЗАЈН
Секоја година, A' Design Award & Competition ги изложува наградените дизајни во Италија како и во странство во други земји.


exhibition of award-winning works

ИЗЛОЖБА НА ДОБАР ДИЗАЈН
На подобните победници на A' Design Award им се обезбедува бесплатен изложбен простор на меѓународната изложба за дизајн. Без разлика колку е голем или мал вашиот дизајн, тој ќе биде изложен.


design award exhibition in art gallery

Покажете го вашиот добар дизајн
Ако не можете да испратите физичка верзија на вашиот наградуван дизајн, A' Design Award ќе подготви голема презентација на постер и ќе ја изложи вашата работа во ваше име.


design award exhibition in trade show
design exhibition in trade show in India
exhibition of award-winning designs in India
design award exhibition in China
exhibition of awarded designs in China
design exhibition in tradeshow
international design exhibition

Меѓународна изложба за дизајн
A' Design Award работи напорно за да ги изложи сите наградувани дизајни во повеќе земји секоја година за да се осигура дека вашиот дизајн е правилно изложен ширум светот.


design exhibition

Изложба за дизајн во Италија
За секоја меѓународна изложба за дизајн, како и за изложување на вашите дизајни во Италија, ќе ви биде даден сертификат, доказ за изложба што може да биде релевантен за вашиот академски напредок.


design award exhibition

Покажете го вашиот дизајн
Исто така, ќе ви обезбедиме фотографии од вашите дела од меѓународните изложби за дизајн што ги организираме, а овие фотографии можеби ќе ви бидат корисни за промовирање на вашиот дизајн пред нова публика.


40 x 40 design exhibitions logo

Изложба за дизајн 40×40
Изложбите 40×40 се меѓународни изложби за добар дизајн со извонредни дела на 40 дизајнери од 40 земји.


award trophies on a platform

Изложба на добри дизајни
Добитниците на A' Design Award се поканети да учествуваат на изложби 40×40 со испраќање на свои дела. Прифаќањето на изложбата 40×40 е предмет на кураторот на изложбата.


designs exhibited in gallery

Курирајте изложба за дизајн
Лауреатите на A' Design Award се овластени да бидат домаќини и да курираат своја сопствена изложба за дизајн 40×40, овозможувајќи им да го заземат централното место како куратори на изложбата.


logo variations of the Museo del Design

МУЗЕО ДЕЛ ДИЗАЈН
Музејот на дизајнот е супер современ дизајн музеј во Комо, Италија. Музејот за дизајн ќе ги прифати избраните дизајни за добитници на A' Design Award во својата постојана колекција.


exhibition of designs in the museum

Победничка изложба за дизајн
Наградата за дизајн A' организира годишна изложба за дизајн во Музејот дел дизајн. Сите добитници на наградата А' Дизајн ќе имаат свои дела изложени во Музејот на дизајнот.


close-up of a work being exhibited in design musuem

ИЗЛОЖБА ВО ИТАЛИЈА
Изложбата A' Design Award во Museo del Design, која се наоѓа веднаш зад Вилата Олмо, им овозможува на наградуваните дела да бидат изложени на богатите туристи љубители на дизајнот кои го посетуваат Комо, Италија.


award certificate

СЕРТИФИКАТ ЗА НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН
Подобните наградени дизајни добиваат уникатен сертификат во рамка, отпечатен на тешка хартија, со името на наградената работа, статусот на достигнување и дизајнерот.


certificate in frame

СЕРТИФИКАТ ЗА ИСКЛУЧЕНОСТ
Сертификатот за победници на A' Design Award е одлична алатка за да ги пренесете вашите извонредни достигнувања на вашата публика. Сертификатот за победници на A' Design Award е печатен, потпишан, врамен и вам претставен за време на гала-вечерта.


QR code

ИМА QR КОД
Сертификатот A' Design Award содржи QR код кој може да се скенира од читачи на QR код за да се провери валидноста на сертификатот.


yearbooks of award-winning designs shown next to each other

Годишник на најдобри дизајни
Наградата за дизајн A' & засилувач; Победниците на конкурсот се објавени во годишниот годишник од DesignerPress во Италија. Наградените дизајн годишници помагаат да се промовираат наградените дела.


award-winning designs yearbook

Книга за награда за дизајн
Хартиените верзии на годишникот за дизајни на добитникот на наградата A' Design се дистрибуираат до клучните новинари, важни универзитети и асоцијации за дизајн.


yearbook of good designs

Се објавуваат добри дизајни
Подобните победници на A' Design Award се вклучени во годишникот за дизајн на наградениот. Лауреатите на A' Design Award се наведени како ко-уредници на најдобриот годишник за дизајн.


winner design yearbook
half-title page from yearbook
backcover of yearbook
books stacked on top of each other

ГОДИШНИК ЗА ДИЗАЈН НА тврд корици
Годишникот на A' Design Award за најдобри дизајни е достапен како изданија со тврд повез, покрај дигиталните изданија, сите дизајнирани, регистрирани, печатени и дистрибуирани во Италија, на англиски јазик, регистрирани со важечки ISBN броеви.


preface from the design book

Книга за дизајн со висок квалитет
Книгите на A' Design Award се дигитални во целосна боја печатени на хартија без киселина за да се зачуваат дизајните долги временски периоди. Книгите A' Design Award се одлични додатоци на која било библиотека за дизајн.


co-editors page of the design book

Книги со добар дизајн
Верзиите со тврд повез на најдобрите годишници за дизајн на A' Design Award се дистрибуираат до победниците на A' Design Award за време на гала-вечерта и церемонијата на доделување награди. Најдобрите годишници за дизајн на A' Design Award се достапни за продажба во одредени трговци на мало и музејски продавници.


La Notte Premio A'
gala night guests
gala night music
gala night ceremony
gala night celebration
gala night catering
gala night venue

Гала-ноќ на награда за дизајн
Наградата за дизајн A' организира уникатна гала вечер и церемонија на доделување награди во близина на прекрасното езеро Комо во Италија за добитниците на награди.


gala night location

Голема прослава
Новинари, лидери во индустријата, истакнати дизајнери, големи брендови и важни компании се поканети да се приклучат на гала вечерта со цел да создадат можности за вмрежување за добитниците на награди.


gala night reception

Прослава за добар дизајн
Подобните победници на A' Design Award се поканети да се приклучат на гала вечерта и церемонијата на доделување. На победниците на дизајнерското одделение им се доделува трофејот, сертификатот и пехарот за дизајн на гала вечерната сцена.


award ceremony garden
design award ceremony garden
award ceremony guests
award ceremony venue
La Notte Premio A'
award ceremony location
gala night red carpet

НАСТАН ЗА ДИЗАЈН НА ЦРВЕН ТЕПИЛ
Гала вечерта и церемонијата на доделување на наградата A' Design Award се супер ексклузивна, црна вратоврска, настан на црвен тепих со добар дизајн.


gala night stage

Настан за дизајн со црна вратоврска
Многу важни луѓе како што се амбасадори, влијателни новинари и лидери во индустријата добиваат ВИП покани да се приклучат на гала вечерта.


gala night awarding ceremony

Гламурозен настан за дизајн
Добитниците на наградата А' Дизајн се повикани на гала вечерната сцена за да го прослават својот успех и да ја добијат својата награда за дизајн.


Guests of design award ceremony

LA NOTTE PREMIO A'
Прославата е исклучиво резервирана за победниците на A' Design Award. За време на гала-вечерта на наградата А' Дизајн, титулата главен дизајнер на годината му се доделува и на најдобриот дизајнер на годината.


logo of the Ars Futura Cultura initative on red background

АРС ФУТУРА КУЛТУРА
За време на настаните на A' Design Award, дизајнерите наоѓаат можност да се сретнат и да разговараат за стратегии и политики за унапредување на дизајнерската дисциплина. Добитниците на A' Design Award се поканети да се приклучат на специјални состаноци за промовирање на дизајнерската индустрија и дизајнерите наградени.


musician playing violin in gala night

Добар дизајн за подобра иднина
Ars Futura Cultura, на латински, значи уметностите ја негуваат иднината. Наградата за дизајн A' вложува многу во промовирање на добриот дизајн, уметност и архитектура секоја година.


designers posing in front of gala-night wall
designer posing in front of design award gala-night wall
design team posing in front of gala-night wall
stylish designer in gala-night

СВЕТСКИ ДИЗАЈН КОНЗОРЦИУМ
World Design Consortium е глобална агенција за дизајн, архитектура, иновации и инженерство, добитник на десетици илјади награди.


logo of the World Design Consortium overlay on event photo

Добар дизајн во сите индустрии
Светскиот дизајн конзорциум има илјадници членови од светска класа кои ги претставуваат најпаметните креативци во сите индустрии. Светскиот дизајн конзорциум има специјализирани членови во секоја индустрија.


World Design Consortium certificate of membership in wooden frame

Членови од сите земји
Добитниците на A' Design Award се поканети да се приклучат на Светскиот конзорциум за дизајн. Членовите на World Design Consortium се потпираат еден на друг за да го прошират опсегот на услуги и способности што ги нудат професионално.


design award gala venue

Покровители и спонзори
Со текот на годините, A' Design Award го заслужи покровителството на многу престижни институции. Додека спонзорите и покровители се разликуваат секоја година, наградите претходно беа одобрени од институции како што се: БЕДА, Бирото за европски асоцијации за дизајн, Универзитетот Политехнички ди Милано, Одделот за култура на општина Комо и Рагионе Ломбардија, меѓу другите угледни и угледни организации.


design award flags

Маркетинг добар дизајн
Учеството во A' Design Award е речиси целосно без ризик преку услугата за прелиминарна проверка која ви кажува колку е добра вашата работа пред номинацијата. Прелиминарната оценка се обезбедува целосно бесплатно за секој учесник. Наградата за дизајн А' не бара дополнителни такси од договорните обврски од нејзините победници. Наградата A' Design го троши најголемиот дел од својот оперативен приход за промовирање на своите победници, создавајќи значителна рекламна вредност. Компаниите и дизајнерите го користат логото на добитник на наградата A' Design за да се промовираат и да привлечат нови клиенти.


historical castle hosting design award exhibition

НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН ВО БРОЈ
Наградата за дизајн A' добива значителна популарност секоја година. Погрижете се да ја проверите веб-страницата на A' Design Award за да пристапите до статистика и информации како што се бројот на регистрации, поднесоци и победници. Ажурирани бројки и статистика може да се најдат на веб-страницата на A' Design Award, страницата во бројки. Ние веруваме дека бројките се важни за дизајнерите да разберат што значи да се биде победник.


well-dressed designers smiling at gala-night
grand award jury logo on red background photograph of gala guests
photograph of gala-night guests waiting for design award ceremony
lanyards from gala-night

Жирито за награда за дизајн
Жирито за A' Design Award е навистина одлично и моќно, составено од етаблирани професионалци, влијателни членови на печатот и академици, на секој дизајн му се дава важност и подеднакво внимание при гласањето.


designers checking artwork and designs in a design exhibition

Искусно жири за дизајн
Жирито на A' Design Award се менува секоја година. Жирито на A' Design Award има избалансиран состав од искусни дизајнерски професионалци, новинари, научници и претприемачи за да се осигура дека секој дизајн е изгласан праведно.


gala night guests queued for entry to an awards ceremony

ИСТРАЖУВАЊЕ ПРЕКУ ГЛАСАЊЕ
За време на процесите на гласање, членовите на жирито на A' Design Award пополнуваат приспособена анкета за критериуми и на тој начин укажуваат на тоа како одредена категорија на награда за дизајн треба да се гласа за подобра во иднина.


exhibition poster, cotton bag and merchandise

МЕТОДОЛОГИЈА НА НАГРАДАТА
Наградата за дизајн A' се одликува со високо развиена, етичка методологија за гласање за номинирани записи. Евалуацијата на A' Design Award вклучува нормализирање на резултатот, однапред воспоставени критериуми и отстранување на пристрасност.


Omega particle prototypes

СТАНДАРДИЗИРАН БОРД
Гласовите на жирито за A' Design Award се стандардизирани врз основа на критериумите за гласање. Резултатите од жирито се нормализирани за да се осигура дека сите дела се правично оценети.


red award trophy on top of other metal trophies

ИНТУИТИВНО ГЛАСАЊЕ
Жирито за A' Design Award гласа поединечно, ниту еден поротник не влијае на гласовите на друг поротник, панелот за гласање е лесен за користење, но бара внимателна анализа на делата што треба да се гласаат.


left page from design award yearbook

ВОДЕНИ НА ИСТРАЖУВАЊЕТО
Наградата за дизајн A' беше развиена како дел од докторат. теза на Politecnico di Milano, во Милано, Италија, по анализа на над сто конкурси за дизајн.


right page from design award yearbook

ПОДОБРО СО ИСТРАЖУВАЊЕ
Платформата A' Design Award постојано се развива преку резултати од анкети и преку тековно истражување со цел да се обезбеди најголема вредност за учесниците на натпреварот.


hardcover design yearbook page

ФЕР КОНКУРЕНЦИЈА
Наградата за дизајн A' не е поврзана со ниту една субкултура, политичка група, интересна група или институција, а жирито е подеднакво слободно за време на гласањето, вашиот влез ќе биде оценет праведно.


macro detail from design award winner kit box
trophy silhouette seen on winner kit box
do not stack more than eight sign seen on box
silhouette of the A' Design Award trophy

НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН
Наградата за дизајн А' вклучува, но не ограничувајќи се на лиценца за лого, односи со јавноста, рекламирање и услуги за репутација. Наградата за дизајн А' понатаму содржи трофеј за награда за дизајн, годишник за награда за дизајн и сертификат за награда за дизајн.


design award winner kit box

НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НАГРАДА
Победниците кои ги исполнуваат условите за A' Design Award ќе го добијат својот персонализиран победнички пакет кој ги вклучува нивните печатени и врамени извонредни сертификати за дизајн, трофеј за награда за метал со 3D печатење, годишник за најдобри дизајни за добитник на наградата A' Design, прирачник за добитници на награди за дизајн, постери А3, А3 сертификати и повеќе.


design award winner package

Се дава за време на гала вечерта
Комплетот за победник на A' Design Award им се доделува на победниците кои ги исполнуваат условите за време на гала вечерта на A' Design Award. Доколку не можете да се придружите на гала-вечерта и настаните за прослава на наградите, можете да нарачате вашиот комплет да биде испорачан на вашата адреса.


highlight your design value
platinum award winner logo
gold award winner logo
silver award winner logo

ЛОГО НА ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА ДИЗАЈН
На победниците на A' Design Award им се обезбедува специјална лиценца за користење на логото на добитник на награда за дизајн. Логото на добитникот на A' Design Award може слободно да се имплементира во пакети производи, маркетинг материјали, комуникации и кампањи за односи со јавноста за да помогне во разликувањето на наградуваните дизајни.


bronze award winner logo

Формати на логото на победниците
Логото на добитникот на A' Design Award е достапно во многу формати и може бесплатно да се вградува во сите видови реклами и може слободно да се користи од вашите агенти и дилери во однос на промовирање на вашите наградувани дизајни.


iron award winner logo

Лиценца за лого на победникот
Логото на добитникот на A' Design Award им се дава бесплатно на сите добитници на награди за дизајн, а A' Design Award доделува неограничена употреба на подобните победници, без годишни надоместоци, без повторливи трошоци.


special selection logo
laureal wreath
award winner ribbon
award winner black flag

ЛОГО ЗА ДОБАР ДИЗАЈН
Логото на добитникот на A' Design Award ви помага да ги пренесете одличните дизајнерски вредности вградени во вашиот дизајн со вашите клиенти.


award winner red flag

КОМУНИЦИРАЈ ИЗВРШЕНОСТ
За да го искористат својот статус на добитник на награди и да добијат дополнителни придобивки, победниците на A' Design Award ги користат логоата за дизајн на добитникот на наградата во нивните комуникации, видно и видливо.


award winner logo

НАПРАВИ РАЗЛИКА
Логото на добитникот на A' Design Award се очекува да создаде позитивно влијание за време на одлуката на клиентот кон вас и вашата работа. Логото на добитникот на A' Design Award е дизајнирано да ја пренесе вашата дизајн совршеност со вашите потрошувачи и клиенти.


winner badge
platinum trophy
gold trophy
silver trophy

СИМБОЛ НА ИСКЛУЧЕНОСТ
Логото на добитникот на A' Design Award е одличен симбол за да ја пренесете вашата дизајнерска извонредност, квалитет и способности.


bronze trophy

ВАРИЈАНТИ НА ЛОГОТА
Постои посебно лого на добитник на награди за секоја индустрија. Секое лого на добитник на наградата беше дизајнирано според најдобрите практики во индустријата, земајќи ја предвид историската употреба и наследството.


iron trophy

ЕКСКЛУЗИВНО ЗА ПОБЕДНИЦИТЕ
Многу награди бараат дополнителни или годишни плаќања за лиценца за неограничена употреба на лого. Добитниците на A' Design Award можат неограничено и бесплатно да го користат своето лого за добитник на награди без дополнителни трошоци или годишни надоместоци за лиценцирање.


logo of the Design Mediators

Продадете го вашиот дизајн
Да се биде добитник на A' Design Award е само почеток, на подобните лауреати им се обезбедуваат бесплатни услуги за посредување и посредување за продажба на нивните концептуални дизајни.


handshake

Договори за дизајн
Дизајнерите се љубезни, љубезни поединци кои може да имаат потешкотии да склучуваат договори со бизниси, но ние ќе бидеме тука да помогнеме.


design mediation signature

Договори за дизајн
Наградата за дизајн A', заедно со посредниците за дизајн, обезбедува поддршка на квалификуваните дизајнери за да помогнат во формирањето правни договори со компании кои се заинтересирани да купат концепти за дизајн.


logo of the Salone del Designer

ДИЗАЈНЕР НА САЛОН ДЕЛ
Наградата A' Design го основаше Salone del Designer, со единствена цел да обезбеди платформа за победниците да ги продаваат своите дизајни.


website of the Salone del Designer

ПРОДАВАЈ КОНЦЕПТИ ЗА ДИЗАЈН
Добитниците на A' Design Award можат да одредат продажна цена за нивната работа. Добитниците на A' Design Award можат да ги приспособат своите договори за продажба на нивните наградувани дизајни преку платформата Salone del Designer.


website to sell your design

Наведете го вашиот дизајн за продажба
Пристапот до платформата Salone del Designer и услугата за огласи за продажба им се обезбедува бесплатно на сите победници, но само наградените дизајни можат да бидат наведени за продажба.


logo of the Design Mega Store

ДИЗАЈНМЕГАСТОРОТ
Користејќи ја платформата DesignMegaStore, дизајнерите и компаниите победници можат да продаваат кој било од нивните дизајни или производи, а не само наградени дела.


cardboard package

ПРОДАВА ДОБАР ДИЗАЈН
Платформата DesignerMegaStore не бара такса за регистрација или годишни трошоци за оглас од победниците на A' Design Award за да ги наведат своите производи за продажба. Регистрацијата и огласот се обезбедуваат бесплатно за сите победници без годишни надоместоци.


price tag that shows 888 euro

Нула продажна провизија
Платформата DesignMegaStore не презема никакви провизии од продажбата на дизајни, производи или проекти на добитниците на A' Design Award. Ги задржувате сите приходи.


logo of the Buy Sell Design

ПРИКЛУЧЕТЕ СЕ НА ТЕНДЕРИТЕ ЗА ДИЗАЈН
Не само да продаваат дизајни; но приклучете се на тендерите за дизајн за да дадете понуда за цена за дизајн и производство на производи, услуги и повеќе по мерка за меѓународни купувачи.

sell your design

Продавајте услуги за дизајн
Дали сте производител? Дајте понуди за цени на големите купувачи за решенија за дизајн и производство со клуч на рака. Дали сте дизајнер? Најдете барања од висок профил.

buy design

ЕКСКЛУЗИВНА УСЛУГА
Мрежата BuySellDesign е ексклузивна за победниците на A' Design Award. Добитниците на A' Design Award се во можност да обезбедуваат услуги за дизајн на клиенти од целиот свет.


Придобивките од A' Design Award

Освојувањето на наградата A' Design ви помага да ја позиционирате вашата работа како наградуван добар дизајн. Добитниците на A' Design Award се промовираат пред новинари и членови на медиумите ширум светот. На победниците на A' Design Award им се обезбедува кампања за односи со јавноста за да ги промовираат нивните наградувани дизајни ширум светот.


logo of the Design Creation

ДОКАЗ ЗА СОЗДАВАЊЕ НА ДИЗАЈН
Можете ли да докажете дека навистина сте оригиналниот креатор на вашето дело? Може да биде корисен сертификатот Доказ за создавање што го дава A' Design Award.


protect your design

Потврдете го вашиот дизајн
Документот Proof of Design Creation е потпишан документ, снимен во време и датум, за да ви помогне да докажете дека во дадено време сте го имале дизајнерскиот концепт во ваши раце.


free design protection

Бесплатна сертификација за дизајн
Наградата за дизајн A' обезбедува лесен начин за добивање документ за доказ за создавање, бесплатно за сите учесници. Ве молиме имајте предвид дека ова не е патент или регистрација.


logo of the DesignPRWire

Добри односи со јавноста
На победниците на A' Design Award им се обезбедуваат бројни услуги за односи со јавноста и рекламирање преку DesignPRWire за да го прослават нивниот успех.

public relations for design

Рекламен дизајн
Обемот на услугите за односи со јавноста не е само дигитален, во текот на годината, DesignPRWire посетува саеми и воведува наградувани дизајни на компании ориентирани кон дизајн.

press Kit for designers

Поврзете се со новинарите
Со услуги како што се подготовка и дистрибуција на соопштенија за печатот, сето тоа бесплатно, A' Design Award ја зголемува вашата поврзаност со медиумите и ви обезбедува изложеност во текот на годината.


Придружете се на наградата за дизајн A'

Наградата A' Design ви помага да го промовирате вашиот добар дизајн. Освојувањето на наградата A' Design ви помага да стекнете слава, престиж и меѓународен публицитет. Пријавете се за бесплатна сметка за награда за дизајн и поднесете ја вашата работа денес.


logo of the Press Kit

ПОДГОТОВКА ЗА СООПШТЕНИЕ
Наградата за дизајн A' подготвува соопштение за медиумите за сите победнички дизајни. Наградата за дизајн A', исто така, им овозможува на добитниците на наградите да поставуваат свои изданија на нашата платформа за меѓународна дистрибуција на соопштенија за печатот.


press release preparation

ДИСТРИБУЦИЈА НА СООПШТЕНИЕТО
Соопштенијата за печатот на добитниците на наградата за дизајн се дистрибуирани од DesignPRWire до широк опсег на новинари во традиционалните медиуми и онлајн дигиталните медиуми.


press release distribution

Бесплатно соопштение за печатот
Услугите за подготовка и дистрибуција на електронски мултимедијални соопштенија за печатот се обезбедуваат на добитниците на наградата А' дизајн бесплатно, без дополнителни трошоци.


logo of the Designer Interviews

Дизајнерите интервјуирани
Наградата за дизајн A' објавува интервјуа со наградуваните дизајнери на designerinterviews.com и сите добитници на награди за дизајн имаат право на бесплатни интервјуа.


designers interviewed

Интервјуа со дизајнери
Дизајнерските интервјуа се достапни и на веб-страницата на A' Design Award и интервјуата се дел од комплетот за електронски медиуми кои се дистрибуираат до членовите на медиумите и новинарите како дел од кампањите за односи со јавноста.


interviews with designers

Новинарите сакаат интервјуа
Дизајнерските интервјуа се подготвени на начин да се поттикне нивната употреба без да се припишува на наградата A' Design, ова им помага на новинарите побрзо да ги пишуваат своите написи.


logo of the Design Interviews

Интервјуа за дизајн
Наградата за дизајн A' објавува интервјуа во врска со наградените дизајни на design-interviews.com и услугата за интервју за дизајн е обезбедена бесплатно за сите добитници на награди за дизајн.


design interviews website

Допрете до новинарите
Дизајн интервјуа, кои се достапни и на веб-страницата на A' Design Award, се дел од комплетот за електронски медиуми што се дистрибуираат до новинарите.


interviews with award-winning designers

Новинарите користат интервјуа
Платформата Дизајн Интервјуа беше дизајнирана на начин да го поттикне покривањето на новинарите без припишување на наградата за дизајн A', за да им помогне на новинарите да пишуваат играни приказни побрзо.


logo of the Design Legends

ЛЕГЕНДИ ЗА ДИЗАЈН
Наградата за дизајн A' објавува интервјуа со легендарните дизајнери на design-legends.com и како лауреат, би ни било чест да ве претставиме вас и вашиот наградуван дизајн на нашите платформи.


interviews with legendary designers

ЛЕГЕНДАРНИ ИНТЕРВЈУА
Интервјуата на Design Legends им помагаат на наградуваните дизајнери да се изразат себеси и подобро да ги објаснат своите дизајни на светската публика во формат на долг текст.


legendary design interviews

ЛЕГЕНДАРНА КОМУНИКАЦИЈА
Интервјуата на Design Legends се вклучени во вашите комплети за електронски медиуми што се дистрибуираат до медиумите. Вашите интервјуа се исто така достапни за вас за ваша сопствена употреба.


logo of the Magnificent Designers

ВЕЛИЧЕНИ ДИЗАЈНЕРИ
Наградата за дизајн A' објавува интервјуа на прекрасни дизајнери на magnificentdesigners.com и сите добитници на награди се контактираат за да закажат интервју и да разговараат за нивните наградувани дизајни.

interviews with magnificent designers

Прекрасна медиумска платформа
Платформата Magnificent Designers им овозможува на лауреатите да ги пренесат своите перспективи за дизајните со лесен за следење формат на прашања и одговори.

interviews with best designers

Прекрасна комуникација
Magnificent Designers, заедно со другите наши платформи за интервјуирање, на публиката ориентирана кон дизајн и обезбедува богато и висококвалитетно знаење и мудрост за дизајнот, перспектива на филозофијата на дизајнерите зад оригиналните и креативни дела.


Награда за дизајн А

Наградата A' Design Award вклучува речиси сè што е потребно за промовирање на добар дизајн. На подобните лауреати на A' Design Award им се доделува посакуваната A' Design Prize која вклучува, но не ограничувајќи се на лого на добитник на наградата за дизајн, сертификат за награда за дизајн, објавување годишник за награда за дизајн, покана за гала вечер за награда за дизајн, трофеј за награда за дизајн, изложба за награда за дизајн и повеќе.


logo of the IDNN

МРЕЖА ИДНН
International Design News Network (IDNN) им помага на вашите дизајни да добијат меѓународна покриеност преку публикации на сите главни јазици.


design news website

СТИГНЕТЕ ГО СВЕТОТ
Публикациите на мрежата IDNN допираат речиси до целата светска популација на нивниот мајчин јазик и ви помагаат да ги пренесете вашите дизајни со публиката далеку и пошироко.


design news Platform

МЕЃУНАРОДНИ ПУБЛИКАЦИИ
Мрежата IDNN објавува наградувани вести за дизајн на повеќе од сто јазици, во над сто публикации, за вистински глобален дострел.


logo of the BDCN

МРЕЖА BDCN
Најдобра креативна мрежа за дизајн (BDCN) е за да ја пренесете вашата извонредност во дизајнот во вашата локација. BDCN ви помага да бидете откриени кога се бара најдобриот дизајн во вашиот регион.


best designs

Покажете го вашиот дизајн
Постојат многу веб-локации на BDCN Network, секоја специјализирана за посебна географска област. Секоја веб-локација на BDCN Network ги прикажува најдобрите од најдобрите дела од одреден регион.


showcase of best designs

Промовирајте го вашиот дизајн
Кога ќе ја освоите наградата A' Design, ќе бидете наведени во вашата локална публикација на мрежата BDCN која има за цел да привлече локални клиенти, потрошувачи, клиенти и купувачи кон вашиот дизајн.


logo of the BEST

МРЕЖА НА НАЈДОБРИ ДИЗАЈНЕРИ
Мрежата за најдобри дизајнери (BEST) е за давање должна почит, признание и добра репутација што со право ја заслужуваат лауреатите на A' Design Award. Добитниците на A' Design Award се наведени во Мрежата за најдобри дизајнери.


best designers

Најдобри дизајнери
Добијте признание, почитување и објавување меѓу другите славни и брилијантни мајстори за дизајн и најдете се кога се бара добар дизајн.


websites to promote designs

Познати дизајнери
Добитниците на A' Design Award, со нивните извонредни и одлични дизајни, ја заслужуваат целата слава и влијание. Да се најдеш на листата на платформата за најдобри дизајнери, е само една од многуте придобивки за освојување на наградата A' Design.


logo of the DXGN

DXGN мрежа
Мрежата за размена на вести за дизајнирање (DXGN) го рефлектира, објавува и прикажува добри дизајни ширум светот. DXGN содржи и објавува статии за наградуваниот добар дизајн.


design news website

Бидете вести за дизајнот
DXGN, дизајнерската вести мрежа, е составена од многу неверојатни списанија во кои се претставени наградуваните дизајнери и нивната работа. Кога ќе ја освоите наградата A' Design, ќе се квалификувате да бидете претставени во мрежата DXGN.


design news platform

Допрете нова публика
На победниците на наградата А' Дизајн им се обезбедува бесплатно уредувачко покривање. Наградата за дизајн A' подготвува вести написи со наградувани дизајни во мрежата DXGN.


logo of the GOOD

ДОБРА МРЕЖА
Мрежата за вести за добар дизајн (GOOD) е составена од многу публикации кои имаат добар дизајн во различни индустрии. GOOD Network е составена од многу публикации, од кои секоја е специјализирана за одредена индустрија.


website to check awarded designs

Индустриски публикации
За секоја индустрија, постои посебна публикација на GOOD Network која ќе ги прикаже, ќе ги нагласи и ќе ги нагласи вашите наградувани дела. Објавете го вашиот дизајн во мрежата GOOD.


websites for good design

Прикажан добар дизајн
Добриот дизајн заслужува големо признание. Добитниците на A' Design Award ќе бидат видно истакнати и објавени во GOOD Design News Network.


press member checking screen

НОВИНА
Наградата за дизајн А' обезбедува многу алатки за новинарите да стигнат до добра дизајнерска содржина. Акредитираните новинари имаат пристап до ексклузивни интервјуа, дизајн слики и соопштенија за печатот.


journalist on a video conference

За дизајнерски новинари
Редакцијата A' Design Award им дава овластување на новинарите да интервјуираат добитници на награди. Новинарите можат да преземаат соопштенија за печатот и слики со висока резолуција од наградените дизајни.


editor typing on computer

ДИЗАЈНИРАН ЗА МЕДИУМСКО ПОСТАВУВАЊЕ
Редакцијата A' Design Award им овозможува на дизајнерските новинари подготвени за употреба слики, интервјуа и содржини. Редакцијата A' Design Award им овозможува на новинарите лесно да ги прикажуваат вашите наградувани дизајни и да ви обезбедат брзо медиумско покривање.


logo of the DESIGNERS.ORG

ДИЗАЈНЕРИ.ORG
Услугата за презентација на премиум портфолио на веб-страницата designers.org им се обезбедува на победниците на наградата A' Design, бесплатно. Добитниците на награди го користат своето премиум портфолио на designers.org за да ги покажат своите наградувани дизајни пред публиката ориентирана кон дизајнот ширум светот.


design portfolios

Дизајн портфолио
Веб-страницата designers.org е многу селективна за квалитетот на дизајните кои се прифатени, изложени и изложени во нивната платформа; само наградените дизајни се прифаќаат за промоција на изложбата.


design portfolio platform

Добро портфолио за дизајн
Изложете ја вашата работа и прикажете убаво. Со освојување на наградата A' Design, ќе добиете премиум портфолио создадено за вас, без да направите ништо, ние ќе ги наведеме сите ваши наградувани дизајни во ваше име на веб-страницата designers.org.


data scientist checking design servers

БЕЗБЕДНОСТА Е НА ПРВО
Безбедноста на вашите поднесоци, вашите лични податоци и дизајни е од исклучителна важност за A' Design Award.

electronic data security for design

БЕЗБЕДЕН ХАШ АЛГОРИТАМ
Вашите лични податоци се зачувуваат со безбеден хаш алгоритам, па дури и ние не ја знаеме вашата лозинка. Понатаму, врските се обезбедени со SSL.

computer scientist ensuring designs are stored securely

КОНТИНУИРАН РАЗВОЈ
Наградата за дизајн A' континуирано се подобрува за да им обезбеди на вашите наградувани дизајни нови и возбудливи можности за промоција и публицитет. Секоја година, даваме се од себе да ја усовршиме и подобриме наградата за дизајн A' за да ви служиме подобро.


Како да се приклучите на A' Design Award

Учеството во A' Design Award е лесно. Прво, пријавете се за сметка. Бесплатно е да се регистрирате за сметка. Второ, поставете го вашиот дизајн. Бесплатно е да ја прикачите вашата работа. Трето, номинирајте ја вашата работа за разгледување награди.


logo of the Designer Rankings

РАНГИРАЊЕ НА ДИЗАЈНЕРИ
Наградата за дизајн А' ги објавува меѓународните рангирања на дизајнери на веб-локацијата Designer Rankings која е лесно достапна за јавноста и медиумите. Веб-страницата Designer Rankings го прикажува бројот на награди освоени од секој дизајнер и нивниот вкупен резултат и конечни рангирања. Може да се пристапи до топ 10 дизајнери, топ 100 дизајнери и топ 1000 дизајнери ширум светот.


website of the Designer Rankings

ВИСОКО рангирани ДИЗАЈНЕРИ
Веб-страницата Designer Rankings им овозможува на потенцијалните клиенти да најдат дизајнери со висок ранг. Високо рангираните дизајнерски тимови дозволуваат нивниот статус на рангирање на дизајнери да ги импресионира нивните клиенти и клиенти. Новинарите ја проверуваат веб-локацијата Designer Rankings за да откријат добри дизајнери.


where to check designer rankings

Пораст во рангирањето на дизајнот
Добитниците на A' Design Award се вклучени во рангирањето за дизајн. Секој награден дизајн придонесува за поен за подобро и повисоко рангирање на дизајнерите. Платформата Рангирање дизајнери им помага на наградуваните дизајнери и нивните наградени дизајни да добијат изложеност.


logo of the World Design Rankings

СВЕТСКИ РАНГОВИ НА ДИЗАЈН
Платформата World Design Rankings е рангирање на земји и региони врз основа на нивните дизајнерски способности. Светската ранг-листа за дизајн ги прикажува врвните земји, региони и територии, врз основа на нивниот успех на наградата за дизајн.


world design rankings

Престиж и чест
Веб-страницата World Design Rankings ги наведува најдобрите брендови, дизајнери, уметници и архитекти на одредена територија. Ќе го зголемувате вашиот регионален резултат на глобалната светска ранг-листа за дизајн, со што ќе донесете чест и престиж во вашиот регион, за секоја награда за дизајн што ќе ја освоите.


rankings of world designers

МЕЃУНАРОДНА слава
Платформата World Design Rankings е многу инклузивен, светски систем за рангирање за дизајн, со застапеност од сите големи индустрии и сите територии. Добивањето висок ранг во платформата за рангирање на светски дизајн ќе ви помогне да ја пренесете вашата дизајн совршеност со новинарите и купувачите од единствена перспектива.


logo of the AIBA

AIBA
Alliance of International Business Associations (AIBA).Бесплатно членство за наградувани здруженија, организации, институции и клубови.


logo of the ISPM

ISPM
International Society of Product Manufacturers. Бесплатно членство за наградуваните производители и компании на производи.


logo of the IBSP

IBSP
International Bureau of Service Providers. Бесплатно членство за наградувани бизниси и институции во терцијарниот сектор на економијата.


logo of the IAD

IAD
International Association of Designers. Бесплатна можност за членство за лауреатите на A' Design Award.


logo of the ICCI

ICCI
International Council of Creative Industries. Бесплатно членство за наградувани бизниси и институции поврзани со креативноста.


logo of the IDC

IDC
International Design Club. Бесплатно членство за наградувани креативни агенции, канцеларии за архитектура, работилници за уметници и дизајнерски студија.


zooming on designs

Дизајн резултат
The A' Design Award will review your submission for free. The A' Design Award will inform you how good your design is prior to nomination. You will get a free preliminary design score that ranges from zero (0) to ten (10). Ten (10) is the highest preliminary design score. High preliminary design score means your design is good.


inspecting designs

Преглед на дизајнот
Услугата за бодови за идеен дизајн ви се обезбедува бесплатно. Вашиот идеен дизајн резултат е доверлив. Кога ќе ја поднесете вашата работа на A' Design Award, вашето поднесување ќе биде разгледано и ќе ви биде доставена нумеричка оценка за прелиминарен дизајн заедно со предлози како да ја подобрите вашата презентација на дизајнот.


reviewing designs

Предлози за презентација
Ќе го прегледате вашиот дизајн бесплатно и ќе научите колку е всушност добра вашата работа. Наградата за дизајн A' ќе ви даде предлози за да ја подобрите вашата презентација. Ако добиете висока прелиминарна оценка за вашето поднесување, можеби ќе сакате да го номинирате вашиот дизајн за разгледување на наградата A' Design.


design influencer looking at camera

ПРОМОЦИЈА НА СОЦИЈАЛНИТЕ МЕДИУМИ
The A' Design Award winners are featured in social media platforms. The A' Design Award have created many tools to help you advertise and promote your design in social media.


design influencer in frame

ЈАВНОСТ НА ДИЗАЈН
Обратете се до вашите потенцијални клиенти и поврзете се со вашите постоечки клиенти на социјалните медиуми. Добитниците на A' Design Award имаат корист од ексклузивните промоции на социјалните мрежи создадени за промовирање на наградувани дизајни.


design influencer post

агенција за односи со јавноста
Ако ви треба агенција за односи со јавноста за дизајн, ќе бидете среќни да дознаете дека A' Design Prize доаѓа со значителен број услуги за односи со јавноста и промоции. Услугите за односи со јавноста се обезбедуваат бесплатно за добитниците на наградата A' Design.


design of the day

Дизајн на денот
Иницијативата Дизајн на денот има за цел да создаде општествена свест за посебно наградувано дизајнерско дело секој ден. Дизајнот на денот е промовиран во стотици публикации, како и на социјалните мрежи.


designer of the day

Дизајнер на денот
Иницијативата Дизајнер на денот има за цел да создаде општествена свест за посебен наградуван дизајнер секој ден. Дизајнер на денот е промовиран во стотици публикации, како и на социјалните мрежи.


design interview of the day

ИНТЕРВЈУ НА ДЕНОТ
Иницијативата Дизајн Интервју на денот има за цел да создаде социјална свест за посебно наградувано интервју за дизајн секој ден. Дизајн Интервјуто на денот е промовирано во стотици публикации, како и на социјалните медиуми.


design legend of the day

Дизајн легенда на денот
Иницијативата „Дизајн легенда на денот“ има за цел да поттикне и промовира посебен наградуван дизајнер во социјалните медиуми, како и во стотици списанија и публикации.


design team of the day

Дизајн тим на денот
Иницијативата Дизајнерски тим на денот има за цел да го поттикне и промовира посебен дизајнерски тим наградуван, обично дизајнерски тим, во новите медиуми и стотици дигитални публикации.


design highlight of the day

Дизајнерски врв на денот
Иницијативата за најважен дизајн на денот ни помага да го промовираме вашиот дизајн и вашиот имиџ како добитник на награди во социјалните медиуми, како и во стотици списанија и публикации.


designers getting their photo taken

Рекламирање на добар дизајн
Како бизнис, можеби веќе трошите тони пари на рекламите, веќе ги знаете трошоците и наградата за публикации, реклами и уреднички места, но што е најважно знаете дека најдобро е кога ќе ве најдат клиентите, кога сте во центарот на вниманието.


designers posing in wall of fame

ДОБИЈ ЈАВНОСТ
Освојувањето на наградата A' Design може да ви помогне да го обезбедите многу потребниот уредувачки простор и на традиционалните, новите и социјалните медиуми. Добивањето на наградата A' Design може да создаде публицитет што вашите дизајни многу го заслужуваат. Освојувањето на наградата A' Design може да ви помогне да привлечете потенцијални клиенти и клиенти во вашиот бизнис.


design award gala night host

РЕКЛАМИРАЈ ДИЗАЈН
Наградите А' Дизајн им обезбедуваат на своите победници навистина добри услуги за односи со јавноста, услуга за подготовка на соопштенија за печат и дистрибуција на соопштенија за печат, синдикација за масовни медиуми и пристап до ексклузивна рекламна мрежа. Добивањето на наградата A' Design ќе ви помогне лесно да ги рекламирате вашите добри дизајни.


designer with blue hair

СПОНЗОРСТВО НА НАГРАДАТА
Наградата А' Дизајн нуди многу програми за стипендирање за да им обезбеди можност на почетниците и младите дизајнери бесплатно да учествуваат на конкурсот за дизајн со нивните добри дизајни. Целта на овие спонзорски програми е да го направат конкурсот за дизајн пофер, етички и попристапен.


designer with red drink

Универзален дизајн
Со учество во нашите програми за спонзорство на награди, можете да заработите бесплатни влезни билети за да ги номинирате вашите дизајни за разгледување на наградата A' Design. Достапни се многу програми за спонзорство за влез во дизајн, а некои од нив се многу едноставни за учество.


designer smiling

ПРОГРАМА ЗА ДИЗАЈН АМБАСАДОР
Програмата Design Ambassador е една од многуте програми за стипендии за доделување дизајн што ги нудиме. Ако извршите неколку едноставни задачи за да ни помогнете да создадеме свест за добар дизајн, може да ви бидат доделени бесплатни влезници за да ги номинирате вашите дизајни за меѓународните награди за дизајн.


the language icon

ДИЗАЈН ПРЕВОДИ
Дизајните на победниците на A' Design Award се преведени на речиси сите главни јазици бесплатно. Добитниците на A' Design Award се објавуваат и промовираат на сите главни јазици.


macro photograph of the Rosetta Stone

Промоција на повеќејазичен дизајн
Покрај бесплатните услуги за превод на дизајн обезбедени од A' Design Award, добитниците на награди може дополнително да обезбедат преводи на нивните дела на нивните мајчини јазици. Наградата за дизајн А' ќе промовира наградувани дела на многу јазици.


an illustration of the Rosetta Stone

Глобална промоција на дизајнот
Допрете го мнозинството од светската популација на нивниот мајчин јазик. Добијте го вашиот добар дизајн промовиран на купувачи, новинари, бизниси и ентузијасти за дизајн кои зборуваат странски јазици. Помогнете му на светот да ја открие вашата работа.


Illusion Website
The Majestic Watch Timepiece
AGV Construction Heavy-Duty Chassis
Delacon Dandelion Playful Interface
180º North East Novel
Floh Travel Luggage
Simplest Happiness Commercial Animation
Miracle of Birth Choker
Shimao Loong Palace Residential landscape
Better Bodies Hi Brand Identity
Sostanza Lead holder
WF01 Wheelchair
k-haler Inhaler
Pepsi Chinas People Daily New Media Beverage
Firo fire cooking set
Mozaik system Modulable lamp
Beertone Beer Color Swatches
Milwaukee Redstick Digital Level
petri dish under blue light

Категории за конкурс за дизајн
Наградата за дизајн A' е организирана во многу натпреварувачки категории со цел да се допре до најшироката можна публика. Голем број категории на награди за дизајн им овозможуваат на дизајнерите и брендовите од различни индустрии да се натпреваруваат на вистински меѓународен мултидисциплинарен натпревар.

prism reflecting and refracting light beautifully

Категории на награди за дизајн
Research indicates that the worth and value of an award increases proportionally to its reach. Having a large number of competition categories allows the A' Design Award to reach a large number of people from diverse backgrounds.

abstract liquid particles

Номинирајте го вашиот добар дизајн
Наградата за дизајн А' е отворена за номинација за сите видови дизајни. Можете да номинирате веќе реализирани и пуштени дизајни на пазарот. Можете исто така да номинирате дизајнерски концепти и прототипови кои сè уште не се објавени на пазарот.


Категориите A' Design Award

Наградата A' Design има многу натпреварувачки категории. Постојат категории на награди за дизајн на производи, индустриски дизајн, внатрешен дизајн, архитектура, дизајн на мебел, дизајн на пакување, моден дизајн, дизајн на накит, дизајн на пакување, графички дизајн, илустрација, дигитална уметност и многу повеќе. Можете да пристапите до целосната листа на категории на награди за дизајн на веб-страницата A' Design Award.


big design award trophy

ПОЧИТУВАЈ ДИЗАЈН
Наградата за дизајн А' ги почитува дизајнерите и компаниите кои учествуваат во признанијата. Логото на наградите за дизајн и услугите за публицитет се обезбедуваат бесплатно за сите подобни победници. Трофеите на наградите за дизајн, годишниците и сертификатите се дистрибуираат бесплатно за време на гала вечерта на победниците кои ги исполнуваат условите.


design award trophy in black case

ГОЛЕМА НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН
Добитниците на A' Design Award имаат право да ја добијат наградата A' Design, која вклучува услуги за односи со јавноста, рекламирање и промоција. Добитниците на A' Design Award добиваат широка лиценца за лого за да ги промовираат своите дизајни ширум светот како наградувани дизајни.


designer holding a phone, smiling to camera

ПОБЕДНИЦИТЕ СЕ ПОБЕДНИЦИ
Ако ја освоите наградата A' Design, не мора да плаќате дополнителни такси кои се обврзани со договор. Наградата за дизајн А' не ги принудува своите лауреати да плаќаат таканаречени такси за победници.


logo of the Prestige

ПРЕСТИЖ СИСТЕМ
Наградата за дизајн A' ви дава пристап до системот A' Prestige кој ви дава посебни можности да имате корист од многу ексклузивни нематеријални и материјални придобивки.


prestige token

ПРЕСТИЖ ТОКЕНИ
Добитниците на наградата A' Design се во можност да акумулираат специјални токени за престиж кои би можеле да се заменат за плејада привилегирани придобивки и високо ексклузивни услуги.


prestigious designer

ЗЛАТЕН БИЛЕТ
Вашето име напишано и изложено на ѕидовите на музеј за современ дизајн со големи златни букви и вашите дела да бидат прифатени во постојаната колекција на музеј за дизајн, се само некои од придобивките што може да се добијат со користење на A' Prestige Жетони.


inforgraphic of the A' Design Star

ДИЗАЈН ЅВЕЗДИ
A' Design Star е уникатна програма за препознавање дизајн која има за цел да ги препознае и наградува дизајнерските способности докажани со време.


macro photograph of the A' Design Star sign

ДИЗАЈН АМБЛЕМ НА ЅВЕЗДА
Амблемот A' Design Star е многу посебен симбол кој се доделува на избрани врвни дизајнери, брендови, иноватори и агенции кои се способни постојано и доследно да создаваат добри дизајни.


photograph of the A' Design Star wall sign

ВОДИЧ ЗА ДИЗАЈН СТАР
Водичот А' Дизајн Ѕвезда ги наведува дизајнерите со 8, 7 и 6 ѕвезди признати А' Дизајн ѕвезда. A' Design Star има за цел да им помогне на големите претпријатија и брендови да најдат доверливи добавувачи за дизајн.


logo of the World Design Ratings

СВЕТСКИ РЕЈТИНГ НА ДИЗАЈН
Добитниците на A' Design Award ќе бидат наведени на World Design Ratings, заедно со нивниот WDC-Rank, дизајнерска титула и дизајнерски почести.


world design ratings

ПОЧЕСТУВАЊА НА ДИЗАЈНЕР
Добитниците на наградата А' Дизајн ќе можат да добијат угледни почесни титули врз основа на нивните креативни заслуги и начела, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на ознаки за мајстори и велемајстори.


designer ratings

ПОЧЕТУВАЊЕ НА ДИЗАЈНЕРИ
Вашата почесна титула за дизајнер служи повеќе отколку само да ги пофали вашите одлични вештини, тие служат за да ја сигнализираат вашата публика да ве третира со најголема почит што ја заслужувате како извонреден дизајнер.


scene from a video interview with a designer

ВИДЕО ИНТЕРВЈУА
Избраните победници на A' Design Award ќе имаат право да имаат објавено видео интервју за нивниот профил и наградените дизајни.


snapshot from a recording video interview with a designer

ВИДЕА НА РЕФЛЕКТОР
Подобните лауреати на A' Design Award ќе имаат можност нивните наградувани дизајни да бидат професионално истакнати и снимени со видео.


video interview with a designer during a design exhibition

ВИДЕО КАНАЛИ
Вашите видео интервјуа и видеа во центарот на вниманието ќе бидат објавени и активно промовирани на нашите онлајн видео канали за да ви помогнат да допрете нова публика.


logo of the Secret Society of Design on red background

ОДЛУЧНО МОТО
Мотото на A' Design Award е Ars Futura Cultura, што значи уметностите ја негуваат иднината, уметностите за културата на иднината. Наградата за дизајн А' верува дека иднината ја обликуваат уметноста, дизајнот и технологијата, па затоа има потреба од добар дизајн за подобра иднина.

design award symbols

ДИЗАЈНИРАНО ЗА ДИЗАЈНЕРИ
Наградата A' Design е создадена за да ги собере дизајнерите, компаниите, публиката ориентирана кон дизајн и дизајнерите новинари. Наградата за дизајн A' има за цел да ги истакне добрите дизајнерски производи и услуги за публиката ориентирана кон дизајн.

design award symbolism

Привлече внимание
Освојувањето на наградата A' Design е сертификат за извонредност за дизајнерите, доказ за добар квалитет на дизајнот за компаниите. Добивањето на A' Design Award ги привлекува погледите на публиката ориентирана кон дизајнот ширум светот.


A' Design Award

A' Design Award е меѓународен натпревар за дизајн организиран во Италија за да се препознае и промовира добриот дизајн ширум светот. Наградата А' Дизајн го вклучува логото на добитникот на наградата, сертификатот за извонредност во дизајнот, трофејот за награда за дизајн, како и услуги за односи со јавноста и маркетинг за промовирање на добри дизајни.


red trophy
black trophy
yellow trophy
gray trophy

Нивоа на награди за дизајн
Наградата A' Design секогаш се доделува во пет нивоа: Платинум A' Design Award, Gold A' Design Award, Silver A' Design Award, Bronze A' Design Award и Iron A' Design Award. Овие нивоа на награди за дизајн се резервирани за победнички дизајни.


brown trophy

Признание за награда за дизајн
Покрај нивоата на награди за дизајн, тука се и почесниот вицешампион на наградата А'дизајн и статусот учесник на наградата А'дизајн, ознаката Номиниран за наградата А'дизајн, заедно со повлечената награда за дизајн А и дисквалификувана наградата за дизајн А' статус.


dark red trophy

Бизнис награда за дизајн
Кога ќе се регистрирате и ќе го поставите вашиот дизајн на A' Design Award, добивате професионален увид. Наградата за дизајн A' ќе ви обезбеди оценка за вашата работа која се движи од нула (0) до десет (10). Овој резултат ви е обезбеден бесплатно. Прелиминарниот резултат е целосно доверлив.


logo of the A' Design Award & Competition

Добра награда за дизајн
Наградата за дизајн А' дава многу важност за адекватно промовирање и рекламирање на наградуваните дизајни. Сметаме дека наградата за добар дизајн треба да понуди повеќе од лого, добар конкурс за дизајн треба да обезбеди повеќе од сертификат, наградата за добар дизајн е повеќе од трофеј.


technical drawings of a trophy

Дизајниран за добро
Секој елемент што ја прави A' Design Award за добар дизајн е синтетички дизајниран и конструиран за да му помогне на вашиот наградуван дизајн да го достигне својот вистински максимален потенцијал, за да ви помогне да најдете нови пазари и публика.


design award premium winner kit package

Посакувана награда за дизајн
Design award winner logo, design award trophy, design award winners book, design award winner certificate, design award gala-night, design award exhibition, and design award marketing services for good design awaits eligible winners.


All-Plus trophy
All-Plus trophy macro closeup
All-Plus trophy macro detail
logo of the Young Design Pioneer award

Награда за млад дизајн
Наградата Young Design Pioneer е специјално признание доделено од Меѓународниот дизајнерски клуб на млад, но високо професионален и креативен дизајнер на возраст под 40 години.


recipient of the young design pioneer award

Награда за млади дизајнери
Младите добитници на A' Design Award имаат право да бидат номинирани за наградата Young Design Pioneer и да го добијат својот специјален сертификат и трофеј за да ја прослават оваа пригода.


winner of the young design award

Препознавање на вашиот потенцијал
Добитниците на наградата Young Design Pioneer, исто така, го добиваат и трофејот All-Plus, со знак плус во сите шест перспективи, што го истакнува огромниот, повеќедимензионален креативен и професионален капацитет за раст.


All-Star Trophy
All-Star trophy macro detail
All-Star trophy macro photography
logo of the Innovator of the Year award

ИНОВАТОР НА ГОДИНАТА
Наградата за иноватор на годината е специјално признание доделено од Алијансата на меѓународни бизнис асоцијации на избраното претпријатие добитник на наградата A' Design, кое имплементира добриот дизајн како основна вредност во нивниот бизнис.


recipient of the innovator of the year award

Награда за иноватори
Наградата за иноватор на годината ја признава употребата на добар дизајн во бизнисот за создавање супериорни производи и проекти кои имаат корист за општеството, клиентите, клиентите, како и за вработените.


winner of the innovator of the year award

ТРОФЕЈ ЗА ИНОВАЦИЈА
Добитниците на наградата „Иноватор на годината“ го добиваат трофејот за иновации, за да ги истакнат, препознаат и слават нивните ѕвездени иновации, креативност и експанзивен раст, како и да им се заблагодарат што го направија светот подобро место со нивниот добар дизајн.


Pi-Head Trophy
Pi-Head trophy macro detail
Pi-Head trophy perspective view
logo of the Designer of the Year award on red background

ДИЗАЈНЕР НА ГОДИНАТА
Наградата за најдобар дизајнер на годината е највисокото достигнување доделено од Меѓународната асоцијација на дизајнери, на наградуваните дизајнери за да го прослават нивниот успех. Секоја година се доделува само една титула главен дизајнер на годината.


Signing the designer of the year certificate

Награда за најдобри дизајнери
Сертификатот за наградата главен дизајнер на годината е потпишан од 40 мајстори дизајнери од светска класа. Добивањето на титулата дизајнер на годината е голема чест.


winners of the designer of the year awards retrieving their certificate during gala night

Трофеј за најдобрите дизајнери
На примателите на наградата за најдобар дизајнер на годината им се доделува и посебен метален трофеј за да го прослават нивниот успех. Добитниците на A' Design Award имаат шанса да бидат избрани за главен дизајнер на годината.


corner of the Omega Particle Trophy

ТРОФЕЈ НА НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН
Честичката Омега е името на трофејот што им е доделен на победниците на A' Design Award. Трофејот претставува бесконечни можности за процес на дизајнирање.


middle view of the Omega Particle Trophy

Добар награден трофеј
The A' Design Award trophy is a tangible, durable reminder of your design award achievement. The A' Design Award trophy serves as a recognition and evidence of your design merit. The A' Design Award trophy helps winners to communicate their success.


tip of the Omega Particle Trophy

ПРОМОВИРАЈТЕ ЈА ВАШАТА ПОБЕДА
На подобните победници на A' Design Award им се подаруваат нивните наградни трофеи за време на гала вечерта. Трофејот A' Design Award е одличен начин да ја промовирате вашата победа.


logo of the Media Partners

МЕДИУМСКИ ПАРТНЕРИ
Наградата за дизајн A' има многу медиумски партнери секоја година. Медиумските партнери на A' Design Award се важни публикации во областа на дизајнот и архитектурата. Медиумските партнери на A' Design Award ветија дека ќе објават избор на победници.


young journalist reviewing press release

Дизајн медиумска изложеност
Со учество и номинирање на вашата работа, добивате директна изложеност на дизајнерските новинари и медиуми. Секоја година, A' Design Awards организира голема кампања за односи со јавноста за промовирање на наградуваните дизајнери.


design award lgoo in New York Times Square

Дизајн медиумска промоција
Покрај тоа што вашата работа ќе ја видат новинарите и медиумите во дизајнерската индустрија, ќе добиете и можност да бидете откриени од новинари, уредници и членови на медиумите во сите други индустрии. Ги испраќаме нашите соопштенија за печатот до новинарите, медиумите и публикациите во сите индустрии.


logo of the Prime Editions

Примарни изданија
In addition to the A' Design Award yearbooks, the A' Design Award winners get an exclusive opportunity to get published in the Prime Edition books. The Prime Editions are ultra-premium, extra-large, carefully curated, high-quality, outstanding photobooks that publish award-winning excellent designs, original art and innovative architecture worldwide.


coffee book on a table

Вашата книга за дизајн
Designer Prime Editions се книги кои објавуваат наградувани дела на само еден дизајнер. Плус, The Category Prime Editions објавуваат наградувани дела од дадена категорија на награди за дизајн. Конечно, The Locality Prime Editions објавуваат наградувани дела од различни територии.


woman holding a design book

Книги за квалитет за дизајн
Добитниците на A' Design Award ќе имаат ексклузивна можност своите наградувани дела да бидат објавени во публикациите на Prime Editions. Врвните наградувани дизајнери ќе имаат посебна можност да имаат книга посветена само на нивните дела.


Pepsi Chinas People Daily New Media Beverage
Terra Branding
Insect Sculptures Advertising
Yan's House, Shenyang Residential
Qwerty Elemental Handbags
Lifewtr Series 7: Art through Technology Packaging
Piks Construction Toy
Concert Hall in Warsaw Music School
Tensegrity Deployable Sensor for Disaster Area
Blossom of Life Sales Center
Tangxing No.5 Residential House
Kolkata Refinery091 Restaurant
My Coin 3D Animation
Aoxin Holiday Hotel
The Shard Sales Office
CanguRo Mobility Robot
Robot Artwork
k-haler Inhaler
red design award logo

Награда за брендови
Наградата A' Design е за секого, но големите брендови знаат подобро како ефикасно да ја користат наградата за дизајн за промовирање на нивните дела. Не само светски познатите компании, туку и малите и средни претпријатија се приклучуваат на наградата A' Design за да ги промовираат своите производи.


green design award logo

Награда за компании
Претпријатијата особено го користат логото на наградата за дизајн и наградениот статус за дизајн за да ја промовираат продажбата на нивните производи, проекти и услуги. Претпријатијата го користат статусот добитник на награда за дизајн за да го прослават успехот на нивните тимови за истражување и развој.


blue design award logo

Награда за бизниси
Компаниите имаат корист од меѓународниот публицитет, рекламирање и маркетинг услуги што им се обезбедуваат на победниците на A' Design Award. И вие можете да уживате во сите овие поволности за рекламирање и промоција ако ја освоите наградата за дизајн A'.


design award submission guidelines

ГЛАВНА СЛИКА
To take part in the A' Design Award you need one primary main image that represents your design. Your design image shall be placed in a canvas that is 3600 x 3600 pixels, and should be a 72 dpi resolution, jpeg file.


design competition brief

ФАКУЛТАТИВНИ СЛИКИ
Доколку сакате подобро да го претставите вашиот дизајн, дополнително би препорачале да прикачите до 4 изборни слики, секоја поставена на платно од 1800 x 1800 пиксели, вашите слики треба да имаат резолуција од 72 dpi и да бидат датотеки jpeg.


design award submission requirements

ДАТОТЕКИ ЗА ПОДДРШКА
Finally, you will have an opportunity to support your design presentation with an optional video presentation, a private access link or a PDF document up to 40 pages, accessible only to jurors.


designer registering an account for design award participation

Првиот чекор
Регистрирајте се на веб-страницата A' Design Award за учество во A' Design Award. За време на регистрацијата ќе внесете име, презиме и е-пошта. Потврдете ја вашата e-mail адреса по регистрацијата за целосно да го активирате вашиот профил. Бесплатно е да се креира сметка на веб-страницата на A' Design Award.

designer uploading a design to a design awards website

Втор чекор
Најавете се на веб-страницата A' Design Award. Поставете го вашиот дизајн. Можете да испратите онолку дизајни колку што сакате. Бесплатно е и многу лесно да се прикачат вашите дизајни.

designer nominating a work for design awards consideration

Трет чекор
Изберете ја категоријата на награди за која сакате да се натпреварувате и номинирајте го вашиот дизајн за A' Design Award пред крајниот рок за конкурсот.


Придружете се на A' Design Award денес за слава, престиж и публицитет. Промовирајте и рекламирајте го вашето име и вашата екселенција во дизајнот. Позиционирајте и пазарете се како лидер во дизајнерската индустрија.


Референци и извори

Списоци на наградени проекти прикажани, од прв ред до последен ред, по редослед на изглед:

1 #126895 Enduro2 Electric MotoBike2 #136443 Miracle of Birth Choker3 #120768 Bayfront Pavilion Public Event Space4 #132633 Ikona Maxxi Pure Extraction Hood and Purifier5 #92317 Superegg Sculpture Installation6 #100876 Fluid Cube and Snake Smart Furniture7 #101746 Solar Skywalks Energetic Activation of Footbridges8 #104473 Flow With The Sprit Of Water Public Art9 #123309 Shelter Desk10 #58984 Exxeo Luxury Hybrid Piano11 #68636 Jiangshan Fishing Village Renovation12 #71721 Xsr 155 Yacht13 #76515 Eye Candy Creative Photography14 #81422 Bandage Sofa15 #86300 Ion Endoluminal System Robotic Platform/Minimally Invasive Care16 #98513 L1 All Blue Watch17 #104729 Lavazza Desea Coffee Machine18 #105767 Woodland Kindergarten19 #31501 Enduro2 Electric MotoBike20 #117296 Miracle of Birth Choker21 #122733 Bayfront Pavilion Public Event Space22 #67411 Ikona Maxxi Pure Extraction Hood and Purifier23 #29456 Superegg Sculpture Installation24 #55857 Fluid Cube and Snake Smart Furniture25 #103050 Solar Skywalks Energetic Activation of Footbridges26 #136443 Flow With The Sprit Of Water Public Art27 #86317 Shelter Desk28 #133445 Exxeo Luxury Hybrid Piano29 #53436 Jiangshan Fishing Village Renovation30 #102184 Xsr 155 Yacht31 #61514 Eye Candy Creative Photography32 #118923 Bandage Sofa33 #59466 Ion Endoluminal System Robotic Platform/Minimally Invasive Care34 #64196 L1 All Blue Watch35 #27603 Lavazza Desea Coffee Machine36 #91365 Woodland Kindergarten37 #118923 Pepsi Chinas People Daily New Media Beverage38 #134335 Terra Branding39 #63001 Insect Sculptures Advertising40 #80170 Yan's House, Shenyang Residential41 #99616 Qwerty Elemental Handbags42 #100547 Lifewtr Series 7: Art through Technology Packaging43 #124362 Piks Construction Toy44 #124563 Concert Hall in Warsaw Music School45 #138805 Tensegrity Deployable Sensor for Disaster Area46 #73319 Blossom of Life Sales Center47 #79119 Tangxing No.5 Residential House48 #84336 Kolkata Refinery091 Restaurant49 #89640 My Coin 3D Animation50 #95289 Aoxin Holiday Hotel51 #103599 The Shard Sales Office52 #106350 CanguRo Mobility Robot53 #54635 Robot Artwork54 #61400 k-haler Inhaler.